Magyarnóta
Kezdőlap Kultúrblog Zahorcsek Juhos Mária Népdalok Nóták KépeslapFórumKapcsolat

Zahorcsek Juhos Mária és Balogh Béla zenekara

Balogh Béla zenekara


A zenekart Balogh Béla prímás alapította. Zenészeink a muzsikálás elkötelezettjei.

A zenekar tagjai: Balogh Béla - prímás, Banda Lajos - cimbalmos, Vígh Imre - brácsás, Csillag Ferenc - nagybőgős

Ez a zenekar Európa számos országában vendégszerepelt, többek között: Magyarországon, Csehországban, Ausztriában, Németországban, Hollandiában. Zenekarával jelenleg is visszahívott vendégszereplő és rádió-televízió felvételeken vesz részt.

Balogh Béla - prímás

Balogh Béla - prímás


A Balogh családban régóta apáról fiúra száll a zenei érzék, a hegedűmuzsika szeretete. Az 1949-ben született Balogh Béla már a negyedik muzsikus generáció képviselője. Zenei tanulmányait előbb Szlovákiában kezdte, ahol tanári kitüntetésekben részesült. A későbbiekben magánúton, Pesten folytatta. A tanulmányok befejezése után, a családi hagyományokhoz híven, megalakította négytagú cigányzenekarát, amely azóta már harminc éve működik.

Banda Lajos – cimbalmos

Banda Lajos - cimbalmos


Budapesten születtem. 1953-tól 1959-ig a Rajkó Zenekarnál tanultam, mint cimbalmos. Zenei tanulmányaim után a Slovkoncertnél hivatásos zenész lettem, amellyel Európa több országát, például Hollandia, Németország, Ausztria bejártam. Jelenleg Balogh Béla zenekarában folytatom a muzsikálást.

Vígh Imre – brácsás

Vígh Imre - brácsás


Zenészcsaládból származom. A zenélést hét éves koromtól kezdtem el tanulni. Több unokatestvérem Magyarországon lakik, így volt lehetőségem velük is muzsikálni. Majd később itt nálunk a Slovkoncertnél zenéltem különböző helyeken.

Csillag Ferenc - nagybőgős

Csillag Ferenc - nagybőgős


Csillag Ferenc 1959-ben született, zenészcsaládból származik. Édesapja szintén zenész volt, akinek javaslatára Szlovákiában végezte el zenei tanulmányait kiváló eredményekkel, így a családban tovább folytatódott a muzsikálás hagyománya. Nagybőgősként játszott édesapja zenekarában. A későbbiekben Balogh Béla zenekarában folytatta fellépéseit, azóta is ezzel a zenekarral számos helyen vendégszerepel.

counter