Magyarnóta
Kezdőlap Kultúrblog Zahorcsek Juhos Mária Népdalok Nóták KépeslapFórumKapcsolat
Back Vissza Hírességek

Kultúrblogunk "Hírességek" című rovatában olyan kiemelkedő személyiségekről olvashatnak, akik sokat tettek a magyar kultúráért, annak terjesztéséért és megőrzéséért. Betekintést nyerhetnek a magyar kultúra követeinek életrajzába, munkásságába és a ránk hagyott értékes kulturális örökségbe.

Kultúrblog

Liszt Ferenc
A 19. század egyik legjelentősebb romantikus zeneszerzője, a zenei élet legsokoldalúbb irányító egyénisége, a kor egyik szellemi vezére, minden idők legnagyobb zongoraművésze. Tovább a teljes cikkhez.

Rigó Jancsi
Rigó János, a világhírű magyar cigányprímás 1858. augusztus 28-án született Pákozdon. Tehetsége korán megmutatkozott, ötévesen már hegedűt vett a kezébe. Tovább a teljes cikkhez.

Jákó Vera
Jákó Vera, a csodálatos hangú magyarnóta-énekes és kiváló előadóművész 1934-ben, Budapesten született. Fiatal korától kezdve tudatosan készült az énekesi pályára. Tovább a teljes cikkhez.

Czinka Panna
Sajógömörön született Czinka Panna virtuóz magyar cigányzenész, legendás cigányprímás. Zenészcsaládból származik, nagyapja és apja II.Rákóczi Ferenc fejedelem udvarának muzsikusai voltak. Tovább a teljes cikkhez.

Dankó Pista
Szegeden született a muzsikus cigánycsaládból származó magyar dal- és nótaszerző. Az anyakönyvbe Dankó Istvánként jegyezték be, de mindenki csak Pistának szólította. Tovább a teljes cikkhez.

Hirdetési feltételeink

Reklám

Reklám

Reklám

counter